nyckelpigan-i-norr

Alla inlägg under oktober 2014

Av Barbro Nyckelpiga - 14 oktober 2014 17:00

Igår så var maken och sonen iväg med ett helt lastbilsflak fyllt med diverse sopor på soptippen. Så skönt att få bort skräpet - det känns som att man kan andas lättare när sånt kommer bort och det blir luftigare i huset - man borde inse (och det gör man ju mellan varven också!) att det inte går att spara på allt.


Ikväll skall jag iväg till en tjejkompis - vi har gåjunta fem "tjejer" var fjortonde dag och träffas hos varandra - lite motion blandat med fika och surr.


Nu är det så tyvärr - att jag har fått skippa promenaderna på ett bra tag - jag klarar helt enkelt inte av att gå i nästan en timme för min rygg och mina höfter. Har så jäkla dåligt i höfterna. Har dessutom jäkligt ont i mina fötter. Det är nog min fibro som talar! Tycker det är jättesynd - för nog vill jag också promenera!


Men jag får hålla tillgodo med det andra plus att vi också skrapar lotter och hoppas på storkovan!


Jag har en hel kasse med böcker som kompisen skall få. Böcker är verkligen en gudagåva och tacksamt att dela mellan varandra!


 



Av Barbro Nyckelpiga - 14 oktober 2014 16:00

Funderar på det här med bloggare - jag menar så här är det nog:


Jag som är lite äldre - är inte intresserad av modebloggar, smink- och partajbloggar - medans den yngre generationen dras till dessa bloggar. Och jag då som är "äldre" - gillar att läsa om vad människan bakom bloggen gör under sin gråa helt vanliga vardag! Jag kan tycka att detta är minst lika intressant som att se "dagens outfit" ... den intresserar mig inte alls måste jag säga. Men det är ju återigen det här med åldern på bloggaren - när man är i olika perioder av sitt liv så är det ju olika saker som man gillar och som man tycker betyder nåt.


Den här gråa vardagen ser i mångt och mycket ut likadan hos dom flesta, det är stiga upp och göra sig klar att åka till jobbet, lämna barn på dagis, jobba, åka och hämta barnen och handla, laga mat, tvätta, stryka, umgås med familjen, någon fest ibland kanske, se tv och slappa, städa och lite annat också inrymmer vardagen förstås. Men ni vet hur jag menar.

 


Åldern på bloggaren återspeglas i bloggen! Så är det ...


Vilken typ av blogg gillar du/läser du helst? Varför?


Av Barbro Nyckelpiga - 14 oktober 2014 14:15

 

Bara lite lätta, helt vanliga, ovanliga och djupa tankar från en vanlig människa mitt i livet – just nu. Visst är det skönt att kliva upp varje morron – även om man är trött och sliten av någon anledning, men ändå – att orka och kunna kliva upp från sin säng – utan hjälp – det är väl en gåva som vi nog borde vara oändligt tacksamma för – så länge den varar. Man kan inte ta något för givet här i livet. Själv är jag ju äckligt morronpigg och även kvällspigg – så många brukar fråga mig – blir du aldrig trött … visst blir jag det – annars vore det ju något fel å mig! Jag brukar skämtsamt säga att det blir för lite sömn mitt på dagen. Skämt åsido – jag är tacksam och jag uppskattar denna livets gåva att kliva upp själv från sängen, att ha ett arbete att gå till och hus och hem, familj och vänner. Det är inte alla förunnat – tyvärr. Vad jag också kan tänka på i detta djupa sammanhang – det är ju att man inte behöver vara rädd för liv och lem, att man inte lever mitt i krigets skugga eller annat elände. Tänk vilken rädsla människor måste känna i många länder, både för sin egen del och även sina barns och släktingars liv. Att alltid gå omkring och vara rädd för flygplan, gevärseld, kulsprutor, militärer och deras fordon. Man kan bara hoppas att man aldrig aldrig skall behöva känna denna typen av rädsla! Det borde ingen människa egentligen behöva vara med om tycker jag. Varför kan inte vi människor leva i fred med varandra – denna korta tid vi finns på jordens yta! Varför kan vi inte leva bredvid varandra, oavsett kultur, religion, politisk åsikt, rastillhörighet eller sexualitet? Detta är något som jag inte kan förstå alls – att kunna respektera varandra och leva i harmoni oavsett alla skillnader – vi är ju människor ändå alla och med samma värde – så anser jag att det borde vara. Vi är alla människobarn komna ur ”någonting” från ”någonstans”. Därför tycker jag att alla är lika värda, men tyvärr så funkar inte detta … vilket är så oerhört tragiskt och ledsamt. Kvinnor och män och barn skall behandlas bra – var dom än finns och lever. Denna problematiken kan man prata och skriva om hur mycket som helst, men det får väl räcka så här. 


Visst kan också dimman vara vacker och speciell – blir lite mystiskt med den, där den sveper sig kring naturen. Det är som långa fingrar från något av skogens alla väsen – för dom tror ni väl på eller ... Själv kan jag aldrig få nog av att titta – verkligen titta – på naturen och alla skiftningar som den gör. Vilka färger det kan bli ibland på himlavalvet – har ni tänkt på det. Och molnen – vilka formationer och variationer det kan bli ibland. Ingen dag är den andra lik egentligen – det finns skiftningar hela tiden i naturen – vilket glädjer mig och många andra. Men tänk – det är inte alla som kan se allt detta – att kunna se – det är också något att vara tacksam för – det är ingen självklarhet att alla kan se. Men hur ofta tänker man på det! Inte alls ofta – ibland behöver man nog få sig en liten och omruskande tankeställare. Man tar så mycket för självklart, men det är ju inte det. Att också kunna höra – vilken lycka! Höra all ljuvlig musik (och även ”oljuvlig”), barnens glada rop (men även gråt!), fågelkvitter (ljuvligt), forsens brus … ja det finns så mycket man vill höra. Sina barns röster förstås … Men även här är det ju så att alla kan inte höra. Synen, hörseln, känseln, empatin, kärleken, lyckan … några byggstenar som gör att man kan känna sig som en ”hel människa”. Finns många andra också förstås – men detta var några viktiga enligt mig. Ja det är sannerligen inte lätt att sluta skriva ”i tid” … det är lätt att det blir för långt och för mycket – man svänger hit och dit i tankeverksamheten. Det är bäst att sluta mitt ”tänkande” för denna gången och jag ber att få återkomma! Alla som orkat läsa ända hit ner – tackar jag förstås! Barbro

Av Barbro Nyckelpiga - 14 oktober 2014 05:47

Jag måste ju bara skriva några rader här. Hade inte tid igår helt enkelt. Sorry - men så är det ju ibland. Man har mycket av annat och har inte tid att sätta sig ner på ändalykten och skriva i sin blogg.

 


Idag är det några minusgrader och jag "kopplade" faktiskt bilen här på jobbet. Rutorna hade ett tunt tunt islager över sig i morse när jag hämtade in tidningen, jag satte i sladden så det skulle bli lite varmt i bilen, men fick ändå skrapa rutorna. Jag avskyr just den här tiden. Tiden mellan höst och vinter ... det är mörkt - börjar bli kyligt - kan vara halt fast man tror det är bara asfalten som syns - det blir bättre när väl det här vita kommer - då ljusar det upp och då vet man att nu är det vinter. Inte för att jag längtar till vintern - är ju ingen vintermänniska, även om vissa dagar under vintern är otroligt vackra och fina och visst är det skönt att bara ha inomhus att sköta om. Men jag skall inte klaga på årstiderna - jag tycker det är bra att vi har dom. Både att retas på och glädjas åt. För så är det med oss människor - vi skall ju alltid klaga på nåt.


Men nu skall jag hämta mig en kopp kaffe och fortsätta jobba. Gomorron på er. 

Av Barbro Nyckelpiga - 12 oktober 2014 20:16

Igår var jag in en sväng på Rusta och inhandlade ett par ljusslingor. En satt jag redan igår i mina tre kökslådor. Där hade jag både ljung och granris redan och med slingan i - blev det jättefint. Lyser så fint i mörkret. Tycker att folk alltid väntar alldeles för länge med att sätta ut sina slingor. Inte behöver man vänta till advent med detta. Det är ju nu i mörkret som det verkligen behövs med lite ljuspunkter här och var i trädgårdarna. Men då vill jag ha klara lampor och inget blink på dom!


Köpte också en hink med talgbollar till mina småpippifåglar. Satt ut massor igår till dom - har matat dom sen i augusti redan ... Vi har mycket fåglar och jag älskar att se dom små liven utanför mitt köksfönster. Man måste värna om dom små djuren - det är bistra tider som väntar för dom nu och det har ju redan blivit kallare ute. Är säkert inte mer är kring nollan nu.

 


Av Barbro Nyckelpiga - 12 oktober 2014 20:02

Hej å hå. Känner mig trött just nu. Suttit och ugglat framför tv:n och då blir man ju inte piggare ..

 


Dagen efter kvällen före kanske. Vi var ju på fest igår - en riktigt trevlig fest för en av våra kompisar. Dryga 20 personer var vi. Det bjöds på god dryck och underbart god mat, tårta, kaffe, avec, vin och många trevliga samtal - mycket skratt och surr och mycket högt i tak ibland. Kom hem kring halv ett och jag var hur pigg som helst. Låg och läste länge - vaknade halv fem och tänkte - nej inte skall jag kliva upp nu efter att ha sovit kanske bara två timmar - så jag låg ett tag till - skönt.


Sen blev det lite göromål hemmavid. Gjorde en köttfärssås och plockade i garaget sånt som ska iväg till soptippen i morron. Maken bytte till vinterdäck på "min bil", en 740 - vit färg och årsmodell -88. Sen for vi förbi ICA Kvantum och handlade för veckan - på väg hem stannade vi hos sonen och surrade ett tag med dom. Väl hemma så gjorde jag en köttgryta - dom hade extrapris på grytbitar på ICA. Gott så in i nordens - med en god sallad till och ris - blev det verkligen en lyckad middag!


Sen har jag läst lite - hämtade ut ett paket med böcker från Adlibris igår och jag hann och läsa ut en av dom böckerna igår faktiskt! Inte världens tjockaste bok - men ändå. Och i natt började jag på en till och den är nästan utläst ... Den handlar om en kvinna som blir misshandlad av sin sambo. Det är faktiskt en verklig berättelse som berör mycket.


Och nu så har den här helgen gått - fort gick det och roligt har man haft och lite har man hunnit att göra - men ack så mycket det finns kvar att "ta tag i". En ny jobbarvecka startar snart ... ja ja man är ju van så det skall väl gå det med.


Jag tror det blir en tidig kväll för mig - känner mig riktigt trött - längtar efter goa sängen och att få sträcka ut sig och ta boken och läsa och sen sova.


Gokväll med er.


Av Barbro Nyckelpiga - 11 oktober 2014 09:35

Sitter här vid köksbordet och skriver ett inlägg på min blogg. Varit som vanligt uppe länge - tidigt. Medans det ännu var kolsvart ute klev jag upp. Hämtade in tidningen och maken fixade kaffet! Sen blev det lite småplock här hemma, gick ut och tände lite ljus i utelyktorna. Mysigt är det.

Idag är det vindstilla - det har ju blåst nåt hemskt hela veckan. Och detta har jag känt i min kropp - är ju som en barometer och väldigt väderkänslig. Det var 0 grader när jag klev upp. Det är massor med kala träd ute - men också väldigt mycket gult kan jag se. Hela våran hagtornshäck är alldeles gul och även en rosenbuske  som jag ser från mitt köksfönster är gul.

Skall en sväng in på stan - skall köpa en bukett blommor - vi skall på fest ikväll - gratta en av våra kompisar som fyllt år. Vi är fem par som umgåtts med varandra i över 20 år och gjort både det ena och det andra tillsammans. Vi har söner allihopa som är lika gamla och som hållit på med både fotboll och hockey och därför började även vi föräldrar att umgås. Presenten är fixad tidigare i veckan.

Så nu har jag strukit lite kläder - både åt maken och åt mig själv. Har hållit på att prova och testa, skor - klänningar - tunikor - jackor ... puh. Är ju alldeles slut av detta! Men jag har bestämt mig för min outfit nu! Och ikväll skall mina stackars fötter plågas av högklackat! Jag som i över 30 år ALLTID gick i högklackat - kunde inte gå i platta skor. Men till slut så sa ju ryggen ifrån - detta går INTE! Jag älskar ju högklackade skor - det är ju så snyggt och man får också en bättre hållning.

Vi har fått över 40 mm regn dom två sista dagarna - och i morse när jag hämtade tidningen så duggade det lätt. Tror att det är uppehåll nu.

I morron blir det att plocka ihop allt som skall på soptippen på måndag - när sonen skall låna hem en lastbil från sitt jobb. Skall också täcka över utemöblerna med en presenning. Man måste göra klart ute nu - för inte dröjer det alltför länge innan det där vita kommer! Norrbotten fick ju snö på sina håll igår.

Har också gjort klart en Pulled Pork nu på morron. Gott och enkelt.

Ja det var lite om min lördag - ha en finemangens helg alla.

 




Av Barbro Nyckelpiga - 10 oktober 2014 05:27

Idag är det minsann ett sånt där täcke-dra-över-huvudet-väder. Det vräker ner regn och det blåser. Och bara kring +4 grader. Uschligt väder säger jag.

Det har ju varit grått, disigt och allmänt blåsigt och trist väder nu dom senaste dagarna, men igår ökade blåsten och det började regna. Det förväntas komma snö också ... hoppas det inte gör det.

Maken skjutsade mig till jobbet idag - vi har inte bytt till vinterdäck på "min bil" - bara på "hans". Så vi chansar inte - det kan ju bli snö och halt idag - inget kul med sommardäck på då.

Vi hade besök av en liten flicka igår kväll - barnbarnet Nova - hennes föräldrar skulle hjälpas åt att byta till vinterdäck - så då lekte vi med Nova ett tag. Vi la pussel och så skulle hon spela spel och lägga pussel på min mobil också. Hon gillar verkligen pussel. Lite snuvig är hon också - så jag hoppas hon inte lämnade bacillusker till fammo och faffa. Fammo brukar ju vara som ett läskpapper! Peppar peppar ...

Jag stökade till också lite mera på altanen och plockade undan en del saker. Nu är det bara kvar att täcka över alla möblerna med en presenning.

Jag hör att det regnar på mitt fönster - det knapprar och låter och det är verkligen svart som i en kolsäck när jag tittar ut.

Har fått i mig en kopp kaffe nyss - men nu blir det en påtår - gomorron.

 



Presentation

Urverket

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Fallande nyckelpigor

Mitt glittrande namn

Kiss me


Ovido - Quiz & Flashcards