nyckelpigan-i-norr

Senaste inläggen

Av Barbro Nyckelpiga - 16 februari 2016 05:28

Hej gomorron på er. Sovit gott? Jag har sovit uselt. Höll aldrig på att somna och det är bara så jädrans irriterande! Men till slut så landade ändå några sömnkorn från John Blunds påse i mina ögon och då blev det sovdags även för mig. Tack å lov ...

 

Sitter här och surplar i mig lite kaffe - gott och viktigt så här på morronkvisten. Ute är det minus 9 grader och ännu mörkt. Fast jag märkte igår att det blir fortare ljust även på morron. Såg i tidningen att dagen blivit dryga 5 timmar längre sen vintersolståndet - det går åt rätt håll - det är så ljuvligt med ljuset och med solen. Tycker ni inte det?

Hade semester i fredags - fast jag hade sån jäkla värk i hela kroppen - så det var mindre roligt på en semesterdag. Förstår att värken var jävligare än vanligt när man såg vädret som blev i helgen - snöstorm! Är man väderkärring så är man!

Har ändå hållit på med lite städning hemma - jag kan inte låta bli och värken blir inte mindre även om jag bara sitter still - jag måste röra på mig - sätta mig ner ibland och vila - ta igen mig och sen fortsätta.

I söndags kom lilla familjen på besök - underbart när dom kommer - jag och maken uppskattar besöken. Nova hade varit på dans - det gillar hon. Och lillskruttan, fem månader, Elsa - hon är för ljuvlig. Det är en gåva att ha dom så nära.

Nu skall jag fortsätta här med mitt - först en kaffetår till. Gomorron på er - ha en fin dag och njut.

ANNONS
Av Barbro Nyckelpiga - 11 februari 2016 05:37

 

Vaknat upp till en snöig morron. Nollväder. Stora lapphandskar som faller och lägger sig som ett mjukt och kramigt täcke överallt. Det är vackert kan jag lova. Vackert på träd och buskar - men det är tung och blöt snö. Och i morron skulle det visst komma mycket snö!

Har haft tre nätter då jag sovit uselt, vaknat 1000 gånger ... minst. Sovit oroligt och det är inget kul när sömnen blir störd. På eftermiddagen kommer den där förlamande tröttheten smygandes ...

I morron har jag tagit en semesterdag - skall bli skönt att "bara vara" och det hemmavid. Tänker inte gå utanför dörren, bara hålla på med lite städjobb och tvätt och "plock" och matlagning.

Igår hade vi "tjejkompisgänget" gåjunta hos mig. Vi är fem stycken som träffas hos varandra, promenerar och sen sitter och äter nåt gott och surrar och skrapar lotter. Men igår var vi en mindre styrka - en låg i magsjuka och en annan var borta på utbildning. Men vi höll uppe lådan - både matlådan (munnen) och surrlådan. *fnissar*

Från det ena till det andra - vad tror ni om USA-valet? Följer ni med eller bryr ni er inte? Jag tror det är viktigt även för övriga världen vem som blir president i detta stora och mäktiga landet. Det kommer att beröra oss alla på det ena eller det andra sättet. Och den där Trump - han är en stor clown och jag  hoppas och tror att han inte blir nästa president. Det känns som om Obama har varit en bra sådan, både för USA och för omvärlden. Men tänk vad pengar denna cirkus kostar - inte klokt och vilket mediauppbåd och vilket ståhej. Alla dessa pengar skulle kunna användas bättre tycker jag. Och det verkar också att har man pengar, då kan man både uppträda och bete sig hur som helst och även säga vad som helst, göra lek av olika folkgrupper och även av kvinnor ... jag menar alltså Trumpen. Det är han som beter sig osympatiskt tycker jag.

Nej nu kan jag inte sitta här och svamla mera. Kaffe och jobbet väntar. Ha en fingemangens dag alla.

ANNONS
Av Barbro Nyckelpiga - 9 februari 2016 05:40

 

Så sitter man då här - vid tangentbordet och knapprar - i arla morronstund. Jag har varit vaken sen före fyra - helt omöjligt att somna om. Men sån är jag - vaken före tuppen som regel. Är äckligt morronpigg - men många gånger vaknar jag ju också så här tidigt bara för att jag har så ont i min rygg och mina höfter - jag kan inte ligga helt enkelt - måste upp.

Vaknade upp till ett uschligt väder, nollväder, snöblask, halt och jävligt - ursäkta språket! Men jag avskyr verkligen halkan på vintern. Är livrädd för att halka och slå mig eller bryta nåt ben eller arm/handled. Har nog med problem med min värkande kropp.

En ny arbetsdag har tagit sin början - är ju alltid i mycket god tid på mitt jobb. Börjar ju jobba halv sju, men är här före halv sex - har ändå blivit lite senare - brukar stämpla in strax efter 5. Min flextid börjar räknas först från klockan 6 - så här sitter man och jobbar gratis - men man får ju skylla sig själv helt enkelt!

Brukar ni kolla på Farmen? Jag och maken är helt sålda på denna såpa, brukar faktiskt inte bry mig om såpor - men den här har vi faktiskt valt att se. Man funderar ju också över hur mycket som är "fejkat" - antar att det är en hel del, tänk att vi tittare gillar att se när det blir bråk och diskussioner!

Nu börjar mina arbetskamrater droppa in här, vi är av den gamla stammen många av oss, är alltså tidigt på jobbet!

Nu en påtår till. Ha en fin dag alla som hälsar på mig i min blogg.


Av Barbro Nyckelpiga - 8 februari 2016 10:51

    

Ibland funderar jag över varför man blev som man är. Förstår ni hur jag tänker? Vad är det som gör att man tycker och tänker och är på ett visst sätt. Man får ju mycket med sig hemifrån, som värderingar och sånt. Men hur mycket av "jag" är verkligen "jag". Man är ju liksom en egen individ också, även om man säkerligen blir präglad hemifrån eller där man växer upp.

Själv är jag uppväxt hos mina morföräldrar, p g a omständigheter hemma - jag har väl skrivit detta i nåt tidigare inlägg. Jag hade ett fantastiskt fint hem och väldigt mycket trygghet och kärlek hos mina morföräldrar. Med fint hem menar jag givetvis inte hur det såg ut i huset - utan hur bra det var där - med underbara människor som uppfostrade mig till att bli en självständig och human människa.

Mina morföräldrar var trygga i sig själv, ordentliga, snälla, hjälpsamma och kärleksfulla. Dom gav mig sunda värderingar som jag i min tur givit till min son - tillsammans med sonens pappa förstås. Mina morföräldrar har aldrig försökt tvinga på mig några tankar eller värderingar - utan jag har fått bilda mig en egen uppfattning om saker och ting. Men det är ju klart - man tog åt sig av deras sätt att vara och handlingar - jag ansåg väl att det var det rätta ... vilket jag fortfarande tycker.

Jag minns när det var dags för konfirmationstiden, det var ju väldigt vanligt att barnen mer eller mindre tvingades av sina föräldrar till att konfirmera sig ... dock inte jag. Min mormor sa: Om du vill konfirmera dig enbart för att få en gåva - så kan du få den där gåvan utan att läsa. Om du skall läsa så skall du också tro! Vilket jag inte gjorde - så det var jag och en kille i klassen som inte konfirmerade oss. Mina kompisar tyckte vi var så lyckliga som slapp! Det var ju på den tiden lite mera högtravande med att läsa - inte som nu. Och jag sa samma sak till min son när det var dags för honom att läsa och han valde att inte göra det.

Att vara ärlig mot andra är viktigt - men också att vara ärlig mot sig själv.

Nåväl - tro det gör jag nog på mitt sätt inombords, jag vill väl tro att det finns någon som kan hjälpa mig när jag behöver det och jag ber ibland. Jag tror på nåt gott - det måste bara finns nåt sånt.

Man fick lära sig att vara duktig, känna ansvar, vara ärlig och inte ljuga, vara snäll och hjälpsam. Att alltid göra det bästa man kan utifrån sina egna förutsättningar - det har jag alltid också sagt till min son.

Att vara mot andra som man vill att andra skall vara mot en själv - det är ett viktigt ledord tycker jag!

Och att alltid stå för vad man sagt eller gjort!

Men det är onekligen så att man blir präglad - på gott och ont.

Men man kan också tänka så här: om jag inte vuxit upp hos mina morföräldrar utan hos mina egna föräldrar, hade jag varit "som jag är idag" då? För dom hade ju andra värderingar och betedde sig på helt annat sätt!

Jag är som jag är och nog är jag väl ändå glad och tacksam för det - för jag är nog ganska så nöjd med mitt eget sätt!


En liten lunchtanke bara ...

Av Barbro Nyckelpiga - 8 februari 2016 10:30

Hade semester i fredags - det var skönt, lite kortare vecka är alltid uppskattat.

På lördag var det dop för mitt andra barnbarn, Elsa, 5 månader. Ljuvlig söt liten tjej - precis som hennes storsyster - mycket älskad av oss, farmor och farfar. Dopet var i Hortlax kyrka, med efterföljande fika och smörgåstårta i Malmgården. Vi var nog kring 40-talet personer. Trevligt och med gott tilltugg. Elsa skötte sig bra i kyrkan, tror nog hon blev lite lite less ibland, men tittade storögd på prästen när han sjöng! Inte ett ljud när hon fick vatten på huvudet. Men efter ceremonin så somnade hon gott i vagnet - i sin pappas dopklänning. Söta barn -- kärlek.

Det blev snöstorm i lördags förmiddag - eller rättare sagt mitt på dan började det blåsa ordentligt och det var riktigt jäkligt väder när vi åkte hem. Över Bergviksbron drev det och var riktigt besvärligt väglag. Luften gick liksom ur en när man kom hem och tvättade av sig och bytte till myskläder. För att det skulle bli en innesittar-kväll - det förstod man ju, både p g a vädret som rådde och så var det ju hockey på tv *fnissar*.

Igår hade jag en sån där matlagningsdag, det blev både det ena och det andra som tillreddes - flera middagar och matlådor klara för veckan - så skönt. Lite golvvård också ... och skidor åktes också - visserligen bara via tv:n men ändå - och så förstås hockey och Farmen. Och sen blev det kväll och denna helg gick bara "så där fort förbi" - som vanligt och man inser att man inte hunnit med allt man tänkt hinna göra!

Vädret idag är blåsigt, lite moln - lite gluggar ... +2 grader i morse. Det är verkligen ombytligt väder i vinter. Ena veckan -30 grader och nästa på plussidan. Det värsta är ju att det blir så fördärvat halt ute och det gillas inte av mig.

Jag var i morse in på vårat huvudkontor - som ligger i byggnaden mittemot där jag själv jobbar. Vi har flera bokhyllor där som vi kan lämna och låna böcker - det var klart att jag hittade flera som jag ville läsa. Slukar ju böcker. Men det är verkligen en fin avkoppling och jag njuter av bra böcker!

Har hur mycket som helst här på jobbet att göra - men just nu är det lunch ... så då passar jag på att skriva.

Jag får väl önska alla en bra måndag och vecka.

 
Av Barbro Nyckelpiga - 3 februari 2016 06:47

Att bli författare – hur lätt är det??

 

Jag undrar hur dom gör – dom här författarna. När dom kommer på en ”bra historia/berättelse till en bok. Allt skall ju ha ett sammanhang, en berättelse, en utförlig tanke och saga – som dels berör och dels fängslar och intresserar läsaren. Helst skall det ju också bli en ”bestseller”. Men hur gör man för att komma på ”sagan”? Ingen aning faktiskt – det måste ju vara en begåvning, en talang, dom måste ha en stor portion fantasi och kunna uttrycka sig. Kunna använda sig av bokstäver och ord, meningar och stycken – som gör att allt detta blir till ett sammanhang – en berättelse som blir till en bok. Hela berättelsen slutar i bokform.

Det räcker ju inte bara att skriva en sida – utan det skall ju vara flera hundra sidor också. Jag undrar hur man fyller så många sidor med en text som har ett innehåll och blir till ett slut – ett crescendo – att dom lyckas komma i mål med sin story! Att kunna knyta ihop säcken, det kan inte vara lätt ... Men dom lyckas - gång på gång! Fantastiskt och bra böcker tar aldrig slut - det finns hur många bra böcker som helst! Tack och lov säger jag!

Själv gillar jag ju att skriva – har alltid gjort det … men det är skillnad på att skriva och skriva tror jag.

Vilken energi man måste ha för att få ihop material till en bok. Det är ju en massa research också om boken skall bli riktigt trovärdig och bra!

Undrar just hur många sidor jag skulle få ihop i ”min bok” … säkert inte många. Måste säga att jag beundrar alla dessa författare som kan berätta med sina bokstäver, ord, meningar och stycken! Som gör att jag som läsare får förflyttas till en annan tid, en annan miljö, ta del av en annan händelse och möta nya omgivningar och människor! Som gör att jag har en stunds avkoppling, en njutbar vistelse i böckernas underbara värld! Som gör att jag kan drömma mig bort, att jag får bli berörd, känna spänning, känna förundran, bli både glad och även ledsen, känna av en annan människa som berättar sin historia i boken.

Jag bara gillar att läsa och jag är tacksam och glad för att författare finns, för tänk om dom inte gjorde det – så oerhört trist det vore om inte böcker fanns. Tänk vilken glädje dom för med sig … och tänk så många braiga författare det faktiskt finns, det finns ju även dom motsatta … men tycke och smak är ju som bekant – precis som baken … delad! Så böcker som jag inte gillar, det gillar andra och vice versa, tur är väl det!

Tänk så futtigt det vore utan böcker och jag kan bara beklaga dom som inte läser någonting, för tänk så mycket dom går miste om! Tänk så många böcker och sidor med intressant innehåll dom missar! Men dessa människor har väl andra intressen kanske – det får man sannerligen hoppas! Själv slukar jag böcker och längtar alltid till nästa bok som jag skall läsa!!!

 

Av Barbro Nyckelpiga - 2 februari 2016 10:36

 

Oj oj - tiden - den har gått - igen. Utan att jag hunnit vara med! Advent, jul och nyår har kommit och gått. Nu har mörkret börjat så smått ge vika för ljuset. Dagen har blivit nästan tre timmar längre - underbart säger jag. För jag gillar ljuset bäst - kan det vara åldern som gör att man tycker om ljuset.

Vardagen har varit precis som vanligt och det är jag oerhört tacksam för. Vill inget hellre. Den där gråa trista vardagen - den är bäst - för då om den är som vanligt - då flyter det på som alltid.

Vi har faktiskt gjort om i vårat badrum - det blev klart fredagen före julveckan - då elektrikern kom på morron och kopplade in belysningen. Är så supernöjd så ni anar inte. Vitt och ljust - med grå matta som ser ut som skifferplattor. Högblank, vit inredning och med kromade handtag. Accentfärgen - just nu - är turkos. Gardin i turkos färg, handdukar och badlakan, ljuslyktor, mattor i turkost, vita korgar, kromade detaljer och glasburkar. Dyrt - men det är once in a lifetime - som man gör detta. Och det var våran julklapp tillsammans. Mycket nöjd och belåten.

På lördag skall vi på dop, vårat minsta lilla barnbarn skall döpas, hon föddes ju den 29 augusti ifjol. Och hon växer och frodas och är så ljuvlig så det är inte sant. Det är en fröjd det här med att följa sina barnbarn på deras livsstig och se utvecklingen dom gör.

I fredags var jag till tandläkaren, inga hål, bara två gamla fyllningar som har släppt - så dom skall fixas till. Det är så där att bli gammal *ler*.

Det har ju varit SM-veckan här i Piteå och vilken succé det blev. Med publik och bra arrangemang - med många och blandade sporter. Vädret var också på sitt bästa humör - veckan före hade vi ju -30 grader och nu några minus och i helgen på nollan. Vi var inte live och kollade på nåt, utan vi satt bänkade framför tv:n och det gick bra det med. Däremot var vi ju in på stan och där var det både knallar, renar, lassokastning, kåtor och öppna eldar för att grilla korv, isskulpturer, storbildsskärm, mattält, musik och en massa annat. En folkfest alltså. Mycket trevligt.

Har lunch just nu när jag skriver. Har ätit en portion med pottisar och skinka och paprika. Ett glas med vatten till. Nu skall jag bara sätta mig och slappa ett tag innan jobbet tar vid igen!

Hoppas vi ses och hörs snart igen. Kram kram.

PS. Vädret är grått och minus 11.


Av Barbro Nyckelpiga - 30 november 2015 05:47

Som vanligt har det då gått en vecka sen sist - det börjar bli mer vanligt det här att jag inte skriver och inte läser vad ni skrivit - fy skäms på mig ... men jag vet inte vad det är - tiden ni vet - det är annat - livet - som kommer emellan!

Vad har då hänt sen sist. Ja det vanliga - jobb, sova, se på tv, laga mat, träffa lilla familjen, tvätta ... adventspyntning och så håller vi på med badrumsrenovering - mitt i allt! Men det är ju så superroligt att få helt nytt och fräscht badrum! Som jag har längtat! Vi har ju bott i huset sen -87 ... så det är dags. Och när vi byggde så valde vi rosa matta och väggar och jag som aldrig gillat rosa! Är så superless att se detta rosa. Nu blir det vitt på väggarna och svartgrå skiffer på golvet - helblank vit inredning med kromade handtag, duschväggar som är klara med frostat parti mitt på. Idag kommer mattläggaren, snickaren var förra veckan och tog bort den tidigare inredningen och satt nytt på väggarna, sen var rörmockaren och stängde av vattnet till badrummet och flyttade toastolen (bara några år gammal) från badrummet till lilla toan. Nytt golvbrunn blev det ju också förstås. Så nu blir det till att köpa nya krokar till handdukarna, tandborstställ, toaborste, hållare för toarullen och extra rullar, papperskorg - ja lite sånt där ni vet. Men det är ju bara ett angenämt problem!

Ute är det regnruskväder, det blåser hårt - stormade igår kväll, graderna ligger på 3 plus. Har precis öppnat fönstret här på jobbet. Nu måste jag fortsätta med jobbet!

Presentation

Urverket

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ nyckelpigan-i-norr med Blogkeen
Följ nyckelpigan-i-norr med Bloglovin'

Vädret hos mig

Fallande nyckelpigor

Mitt glittrande namn

Kiss me


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se