nyckelpigan-i-norr

Senaste inläggen

Av Barbro Nyckelpiga - 29 september 2015 10:58

Blir så jädrans besviken på detta - nu kan jag ju inte äta riskakor som jag älskar att äta! Jäkla skit! Har ju läst denna varning i våras - kände nog att jag blev lite mera återhållsam med "kakorna", men det är ju så gott att kunna ta en eller två som mellis. Det finns ju också så många olika sorter och smaker.

Ja ja - det är gift i allt man äter snart! Man får nog äta på fingrarna sina istället!

 

ANNONS
Av Barbro Nyckelpiga - 28 september 2015 10:58

Vilka dåliga tv-program det finns! Bara skit om ni frågar mig. Alla dessa olidliga såpor ... är det inte att finna kärleken så är det suparsåpor! Jag vet - jag behöver ju inte irritera mig - jag behöver ju inte se dom - och det gör jag verkligen inte! Men man kan inte undgå att läsa rubrikerna som blir efter diverse skandalscener i t ex Paradise Hotel. Tänk att det viktigaste en del verkar tro - är att visa sig naken i tv - att älska i tv - att supa i tv - att visa sin otroligt vackra (men opererade och plastiga och tillgjorda!) kropp i tv! Ja visst roar det ju alltid någon sådana här program - men absolut inte mig. Nej sänk dom här pengar som det kostar att göra såporna - till nåt värdefullare och viktigare här i världen! man behöver inte resa till nåt exotiskt land för att spela in program där människor "gör bort sig" helt och hållet - vad kostar allt detta! Vem fasiken är intresserad av att se andra sitta och supa och fjanta sig. Det är rent ut sagt patetiskt. Jag undrar hur många som skulle söka om dom skulle få åka till Sibirien! Fjanteri fjantera!

Att sticka ut hakan och näsan var precis det som jag gjorde nu med mitt tyck!

Det är så mycket mat- och bakprogram också - man blir lite less på dom också - men det är ju ändå mera seriösa program - liksom Idol.

Dock gillar jag Robinson och Farmen - det gjorde jag inte från början dom visades - det måste jag erkänna.

Men det är ju också många som retar sig på all sport som visas på tv --- dock inte jag, så jag måste nog kanske erkänna också att det här med tycke och smak - det är ju som baken - delat!!

 

ANNONS
Av Barbro Nyckelpiga - 28 september 2015 05:40

Mitt inlägg denna dagen - blir det första på flera dagar - igen! Kan inte förstå att jag inte hinner blogga!! Men det är så mycket man måste hinna göra när man är ledig från jobbet och jag har inte ro att bara sätta mig stilla - fast jag också behöver detta. Nåväl vad har man då pysslat på med sen i torsdags - jo lite av varje - som vanligt.

Jobbade fram till halv elva (lunch) på fredag - började direkt med att ta ner gardinerna från badrummet och dom åkte tillsammans med hallens gardin in i tvättmaskinen. Jag har vita skira gardiner både i badrum och hall. Sen började jag att städa badrummet och rensa bort lite parfymflaskor därifrån - förbereda lite inför det som komma skall i badrum. Vi skall nämligen göra om hela badrummet - skall bli så härligt att få nytt där. Mina tankar har alltid varit att det skall vara vitt, grått, svarta detaljer och kromat där. Fräscht och ljust och sen skall det inte vara framme en massa flaskor och burkar - allt blir ju nytt där, porslinet skall bytas ut, nya duschväggar (såna som man liksom kan vika in mot väggen om ni förstår hur jag menar), sen blir det ny belysning, nya skåp. Vi har varit och tittat på golvmatta och vad vi vill ha på väggen. Men dom här hantverkarna dom har ju fullt upp nu innan ROT-avdraget blir förändrat - så jag vet inte riktigt exakt när dom kan komma och göra detta hos oss.

Efter badrumsstädningen - så gjorde jag en kålpudding - stor låda ... gott.

Till middag blev det palt - hade köpt souvaspalt så maken skulle få proväta den - jag åt ju denna palten tidigare i veckan med kompisgänget mitt.

I lördags städade jag köket och bytte gardiner. Så härligt med storstädning av rummen! Nu har jag bara kvar att höststäda vardagsrummet! Tvättade även alla fönster på husets baksidan utvändigt.

Och så har vi ju sett hockey förstås! Det var ju dubbelmöte Luleå-Skellefteå, i fredags i Luleå och i lördags var det dags för match i Skellefteå. Jag är ju norrbottning, men jag håller på ett västerbottenslag - Skellefteå! Både maken, sonen och jag håller på detta laget. Till och med lilla Nova har lärt sig vilket lag man håller på. Hon vet vad färgerna gult och svart representerar!

Igår blev det det hopplock av alla utemöbler och krukor och sen täcktes allt över på altanen. Nu är det klappat och klart inför snön och vinter! Blääää ... skittrist - det är mycket roligare att plocka fram allt på våren!

Igår kom lilla familjen på besök och var några timmar hos oss - så underbart ... det är bara så härligt att få rå om dom ett tag och umgås. På torsdag kommer dom och äter middag med oss. Längtar redan ...

 

Och i morse fick man se den där blodröda månen! Den kommer åter 2033 och då vete gudarna om jag kommer åter!!! Det var lite läckert med röd måne måste jag säga. Tog kort ... utan glasögon ...

Det verkar bli en kanondag - även idag, vi har haft en fin och vacker helg. Solen lyser redan, men graderna är bara plus 7. Men det är alldeles klart på himlavalvet. 

Det var lite om min helg!


Av Barbro Nyckelpiga - 24 september 2015 11:30

Jag önskar att bloggandet hade varit "uppfunnet" när jag själv var yngre - när jag hade barn och var ung. När livet var fullt av blöjor och välling, när sonen var liten och sen när han började med både fotboll och hockey och vi föräldrar följde med på alla matcher och cuper. Det hände så mycket då - man hade kunnat fota och lägga in i sin blogg och berätta episoder från "det livet". Det var liksom full rulle på ett sätt då - visst kan det vara full rulle även nu, men på ett helt annat och mera stillsamt sätt ändå. Man är äldre och man gör inte samma saker som då. Utelivet är inte lika viktigt nu för tiden ... jag trivs bäst hemma med maken och vänner ...

Men när man läser bloggar - så inser man att "vad en del gör mycket saker, reser och har sina hobbys" ... Jag har inte något stort behov av att det hela tiden skall hända en massa, att jag måste vara med på allt som finns att uppleva i ens närhet - även om det är skitskoj "när det händer" ...

Men om bloggandet hade varit poppis när jag var ung, så inser jag ju att jag hade skrivit och berättat på ett helt annat sätt än nu. Men så är det ju - unga har sina behov och vi lite äldre har andra. Jag är inte så intresserad av "dagens outfit" eller att lägga ut en massa bilder på smink - medans dom yngre inte är så intresserade av att läsa om det vardagliga vardagslivet! Allt har sin tid och plats. Dom olika generationerna skriver på olika sätt.

En liten bloggtanke bara ...  

 

Av Barbro Nyckelpiga - 24 september 2015 11:15

En tanke - en fundering - nåt som är viktigt ... tankar om livet. Vad förväntar man sig av livet egentligen. När man är barn - då leker man och tänker inte så långt fram i tiden ... man är glad över sina vänner (tyvärr så har inte alla barn det så roligt - tryggt eller bra) - skolan börjar och man växer in i den rollen som skolbarn - man försöker göra sitt bästa utifrån sina egna förutsättningar - man börjar drömma om kille (eller tjej eller ...)  - vad man vill bli när man blir stor - yrkestankar växer fram - man längtar tills man får flytta till egen lägenhet och inreda - man drömmer om barn - eget hus - bröllop - och sen när man kommit i min ålder - då drömmer man och längtar efter barnbarn - att hinna få uppleva den lyckan - se dom små växa upp till bra människor - när man får egna barn så önskar man ju att dom lyckas här i världen, att dom får vara friska och får en bra framtid med livskamrat och jobb - och att det helt enkelt går bra för dom. Man önskar sitt eller sina barn en väg i livet - utan alltför många sidospår som är jobbiga - men livet bjuder på både det ena och det andra, både törnen och rosenblad - livet är inte en rak väg där man hela tiden kan gå utan problem, utan den där vägen i livet är både krokig och backig och stenig men också på sina ställen väldigt platt och rak och harmonisk.

Att alla nära och kära får vara friska är en önskan man har förstås - också att man har jobb och en trygg inkomst och ekonomi, men visst finns den där önskan också om att vinna pengar - att kunna dela med sig till sitt barn - att få kunna känna den där tryggheten som mycket pengar erbjuder - men ändå - pengar är inte allt här i livet! Men visst underlättar lite pengar ens tillvaro.


Men jag undrar vad vi människor egentligen önskar sig av livet - om många överhuvudtaget tänker på detta - man kanske mest "bara kör på" - utan en tanke närmare på livets gåtor.

 

Av Barbro Nyckelpiga - 23 september 2015 20:10

Jag var ju och shoppade idag och nog följde en hel del och mycket blandat med hem! Var in på Kapp-Ahl och köpte åt mig själv en blå tunika på rea och lite småplock som små tjejer gillar - blir julklappar! Sen in på Hennes och köpte presentkort och lite kläder - både till stora och lilla barnbarnet! En mascara åt mig själv blev det också. In på Presenten och köpte ett kort och även Indiska fick ett besök, där blev det en tunika och armband. Och så förstås Apoteket. Hade tänkt in på Buketten och köpa ljung - dom hade så fina och stora - men det hade börjat regna så mycket - så jag skippade och åkte till Dollarstore - där blev det några kassar med diverse. Skall in i morron och köpa ljung och plantera i mina tre kökslådor. Sen in på Konsum och handlade lite mat. Det tog några timmar det där och jag var knäckt i rygg och höfter! Vilade lite i fåtöljen - drack lite kaffe och åt en fralla ... tog det lilla lugna - men bara ett tag - sen städade jag hallen! Jag kan visst inte vara still - trots värk och ont!

 

Av Barbro Nyckelpiga - 23 september 2015 07:00

  Tänk så lätt det är att handla nu för tiden, man behöver inte fysiskt gå in i en butik! så jäkla bra, så skönt och så enkelt - men också ibland lite tråkigt, för visst är det ju kul att vandra runt på affären, känna, lukta, prova, ta på ... ja allt det där missar man ju när man klickar hem nåt från nätet!

Men jag måste ändå säga att jag själv använder mig av klickningen en hel del! Både vad gäller kläder och skor, heminredning och barnkläder, leksaker, böcker, filmer och musik.

Det är ju så enkelt och för det mesta så får man också hem varorna väldans fort. Det är otroligt faktiskt!

Men visst kan det här klickandet också skapa problem för en del - det är lätt att klicka hem - men det skall ju också betalas!

Leksaker och kläder (läs: julklappar) till mitt fyraåriga barnbarn Nova - har jag redan klickat hem ganska så mycket redan. Jag börjar i augusti att planera julklappsinköpen. Samlar dom på hög och slår in dom i god tid före julen. Det är så skönt att slippa ha kvar julklappsinköpen till strax före och i julrushen. Nu har man ju också ett till litet barnbarn Elsa, jag har ju klickat hem till henne också lite, men bara lite än så länge, hon är ju nyfödd än - så hon behöver inga leksaker ännu, men det är klart - visst skall hon också ha paket *ler*, fattas bara annat - trots sin ringa ålder än.

Brukar ni klicka hem mycket från nätet? 

Av Barbro Nyckelpiga - 23 september 2015 06:42

Vad är det som gör att många av oss verkligen "talar ut" på sin blogg, man berättar ALLT om sig själv, om sitt liv och sina problem, glädjeämnen, sorger - har vi verkligen ett sådant stort behov av att faktiskt PRATA med nån och sen kanske inte IRL har nån där i närheten, så då blir det bloggen som får veta och med det också bloggarvännerna och andra som kan läsa bloggen. Jag tror att vi människor i dom flesta fall faktiskt är väldigt öppenhjärtliga - vi känner ett stort behov av att prata och berätta om sitt liv. Bloggen blir som en terapi för bloggaren.

Själv har jag alltid ansett att man skall prata om man har något problem, det kanske lättar i och med "pratet" ... det känns bättre och lättare. Men ingen regel utan undantag förstås! Sen kanske man inte alltid skall vara så öppenhjärtlig i bloggvärlden - men det är ju återigen bloggarens beslut - hur man vill vara och hur man vill göra.

Många av oss kanske är väldigt privata av oss, vill inte delge för mycket och vill lämna sin familj utanför, inga bilder på dom och det är väl ok, medans andra fotar i alla tänkbara situationer och överallt och lägger in.

Tänk vad vi människor har mycket att berätta, vad mycket vi är med om - både bra och dåligt, glatt och sorgligt, lättsamt och jobbigt, tänk vad olika våra liv kan se ut - men ändå finns den där röda tråden mellan oss alla, våra vanliga vardagliga vardagsliv, med skola, jobb, fritid, hemmaliv, middag, barn, fest, tv-tittande, trädgård, städning och bakning och tvättning ... dom flesta av oss gör ju faktiskt sånt här varje dag och många av oss bloggar också om det.

Jag måste ändå säga att bloggen är ett sätt att "få ur sig" saker, berättandets konst är fantastiskt och det är så kul!

 

Presentation

Urverket

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ nyckelpigan-i-norr med Blogkeen
Följ nyckelpigan-i-norr med Bloglovin'

Vädret hos mig

Fallande nyckelpigor

Mitt glittrande namn

Kiss me


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se