nyckelpigan-i-norr

Senaste inläggen

Av Barbro Nyckelpiga - 5 november 2015 05:55

 

Jag minns när jag var liten - så hade min mormor en eller flera sådana där knappburkar och jag tyckte alltid att det var så roligt att kolla i dom där burkarna, det fanns så många vackra knappar. Knappar i alla de möjliga färger man kunde tänka sig, olika modeller och material. Som barn var man nog ganska så fashinerad av allt detta vackra man såg. Och man kan ju faktiskt göra diverse pyssel med knappar - bara man har den där fantasin! Brukar ni andra spara på knappar eller minns ni också knappburkarna från barndomen?

 

ANNONS
Av Barbro Nyckelpiga - 5 november 2015 05:29

  Så har man vaknat upp till en ny dag - ja det är ju för snart två timmar sen förstås ... före tuppen är ju jag vaken! Dagen idag är den kyligaste på - jag vet inte när - det var -2 grader före halv fem när jag kollade, nu -0. Månen har en lätt slöja över sig - men stjärnorna lyser starkt på himlavalvet - det är mäktigt att se - Universum är stort och vi är bara en liten del av allt detta stora. Vi har haft ett otroligt fantastiskt härligt höstväder - i november - man häpnar. Det har varit upp till +10 grader - redan på mornarna +8. Det är bara att njuta och ta emot - för snön närmar sig nog skulle jag tro och så även kylan.

Jag skrev i min rubrik om Paradiset - Livet. Jag är tacksam för varje morron jag orkar och kan kliva upp från min säng, trots en stel och ond kropp - det finns dom som har det så mycket värre ... jag är tacksam för varje dag som jag får "vara med". Man skall inte glömma bort detta! Många strävar efter "att ha så mycket" - på döda ting - prylar - bilar - flotta saker ... men dom glömmer bort att har man inte hälsan så har man ingenting!

Nu är det återigen dryga veckan sen jag skrev - förstår inte vad som tagit åt mig och jag ligger fortfarande efter i min läsning av era blogginlägg - jag ber om ursäkt - för jag vill verkligen göra detta! Men det är som att jag inte orkar ta mig för ... men jag tänker läsa igenom allt det som ni skrivit - er bloggare som jag följer - ni vet vilka ni är.

Jag har i två veckor haft jäkligt dåligt i min nacke - stel och ond har den varit och med påföljd att mitt huvud också värkt - i lördags låg jag hela dagen, hade en sån jädrans huvudvärk och sen i söndags - bara borta - både det stela i nacken och skallebanget - helt underbart. Men det blev ju en jäkla blåst i söndag och det är väl detta som jag känt - jag är en riktig väderkärring - här behövs inga väderrapporter eller barometrar - fråga mig om hur vädret skall bli!

Maken frågade mig lite försiktigt i lördags förmiddag - tror du att jag kan dammsuga - han menade när jag låg på soffan och hade skallebanget - jo svarade jag - nog går det bra. Han är väl för gullig min gubbe. Vi har följt varandra i så många många år -  hela livet har vi varit tillsammans (nästan). Han är min andra hälft - han är min tvillingsjäl och han kan säga vad jag tänker säga eller fråga om - innan jag gör det! Är inte det konstigt - men så där blir det nog när man levt ett liv tillsammans - man känner varandra så väl och ingående.

Nu skall jag avsluta mitt inlägg och därför säger jag hej till er och på återseende. Kaffekoppen väntar ...


ANNONS
Av Barbro Nyckelpiga - 27 oktober 2015 08:10

 

Alltså - jag måste bara få fråga er - vad tycker ni om Botox egentligen - skulle ni vilja ha detta i era kroppar --- eller ni kanske redan har det där!

Det är ju var och ens beslut förstås om man vill botoxa sig - men inte skulle då jag vilja det - inte ens om jag var ung. Varför är man inte nöjd med sig själv? Varför "göra om sig" till nåt konstlat och plastigt ... jag är väl kanske gammalmodig med mina åsikter - men jag tycker det verkar som att väldigt många unga tjejer - nästan innan dom börjat sitt liv - väljer att operera både brösten och läpparna. Ja ja - det är ju deras beslut och pengar!


Av Barbro Nyckelpiga - 27 oktober 2015 07:39

Oj oj - det där med rubrik det är svårt! Tycker ni inte det? Jag tycker man skriver samma rubrik nästan varje gång ... Nåväl - ett inlägg skall det väl bli av det här också! Skrev senast i fredags och publicerade det snyggt och fint och sen under min lunch skrev jag ett till - handlade om vad helgen skulle bjuda på ... men tror ni inte när jag skulle publicera det - så blev det "nåt galet" och det bara försvann - ut i cyberrymden eller vart det då for ... jag tänkte skriva om det - men jag iddes inte! Hade fått till ett bra inlägg och jag orkade inte skriva ett nytt - så det sket sig kan man säga! Och helgen har inte bjudit på nån bloggtid eller lust ... i söndags hade jag så jädrans ont i skallen och var så supertrött och vilade. Har haft jäkligt dåligt och ont och stelt i min nacke på högra sidan - så jag tror det var därifrån skallebanget kom! Gjorde inte många knop den dagen!

Jag ligger efter med att läsa era fina bloggar också - men det skall jag ta igen - var så säker!

Dagen idag började med 0-väder och nu -1. Solen lyser och det svajar lite i träden och flaggorna här på jobbet. Vi har tre flaggstänger utanför vårat huvudkontor med SCA-flaggan och med "våran" logga på. Vi brukar flagga när vi har något besök av våra kunder. Det är barmark än så länge och det är jag så tacksam för, nackdelen är ju att det är så mörkt ute, blir ju faktiskt betydligt ljusare när snön kommer - men enligt mig får den ändå dröja lite. Vi hinner ha vinter och snö nog länge här i norr.

Och vintertid har det också hunnit bli ... vet inte om jag gillar detta att ställa om klockan till sommar- och vintertid. Tycker inte det gör någon nämnvärd skillnad. Och här i norr har vi ju ljust - dagsljust - dygnet runt sommartid. Det blev till att gå från rum till rum i söndags och ställa om urverken! Som för alla den dagen och morronen ...

Och sen kom man till jobbet och fick göra samma procedur här med klockorna. Ett halvår till nästa omställning!

På fredag är vi lediga från jobbet, vi är alltid ledig fredag före All Helgona. Skönt ... Då skall vi och tända ljus på svärföräldrarnas grav i Hortlax - vacker kyrkogård och kyrka. Vi är ofta dit och tänder ljus och vattnar på sommaren - liksom sonen - han tycker det är viktigt att besöka farmor och farfar - han stod dom väldigt nära.

I morron skall vi och lilla familjen äta på Tre Kronor i stan - blir trevligt att träffas även på detta sättet. Sonen har jobbat väldigt mycket övertid hela förra veckan och i helgen - varje dag till "klockan sent" - och igår var han i Skellefteå och jobbade.

 

Och så måste man ju förbereda med godis - för det är ju också Halloween och det lär väl komma både det ena och det andra på besök kan jag tro! Har köpt hem lite olika kolasorter och klubbor - storpack från Dollarstore och ÖB - bra att det också är billigt!

Nej nu måste jag göra rätt för lönen - hej med er.


Av Barbro Nyckelpiga - 23 oktober 2015 09:05

Man kan inte annat än förfäras över denna händelse som utspelades igår i Trollhättan på skolan, där flera människor blev mördade och även skadade. Fruktansvärt tragiskt och ack så onödigt tycker jag! Och jag har ställt mig frågan många gånger, efter skolskjutningarna i USA, att detta kan ju hända även i Sverige. Varför skulle vi vara förskonade från sådana här meningslösa händelser, det finns människor överallt på vår planet som är "sjuka" i huvudet - ursäkta mitt ordval - men människor som gör nåt sånt här kan inte vara friska mentalt.

Tänker så mycket på föräldrarna till både den mördade pojken och dom skadade - tänker också på personalen på skolan - på hela samhället som blir berörda på så många sätt av detta meningslösa våldet! Men jag tänker också på mördarens nära och kära, hur skall inte dom må? Det är många som är drabbade - på ett eller annat sätt, många offer i denna tragiska händelse.

Hur mår man efter ett sånt här dåd, hur går man vidare?

Kan barnen känna sig trygga i skolmiljön? Vad skall man göra och vad kan man göra, för att förhindra att nåt sånt här händer igen?

Jag tänder ett ljus i mina tankar och sänder iväg styrkekramar i cyberrymden till dom drabbade.  

Av Barbro Nyckelpiga - 22 oktober 2015 05:39

 

Att vara Mamma,
det är nåt oerhört vackert och fint
och underbart och fantastiskt
och faktiskt inte alla förunnat!
***
Jag tycker att dom som faktiskt får den
här underbara gåvan, att få bli mamma,
att få barn, skall vara tacksamma.
***
Barn är ju Livet, Framtiden, en Gåva
utöver det vanliga.
***
Men tänk …
det finns mammor som bara är
mamma till namnet,
jag menar:
att vara mamma det förpliktigar också nåt,
det innebär verkligen att sköta om,
att älska sitt/sina barn alltid,
i vått och torrt, att försaka för deras skull,
att ta hand om sitt lilla knyte,
att ställa upp för, att finnas till.
Men tyvärr …
är det inte så alla gånger.
Mammor finns som bara tänker på sig själva!
Som skiter i sitt barn.
Som inte bryr sig.
Som inte älskar.
Som inte ställer upp.
Som inte finns till för …
***
Jag vet!
***
Själv är jag en sån där hönsmamma,
som alltid ställer upp och finns till
för mitt barn, som älskar sitt barn
över allt annat …
… för mitt barn är det viktigaste som finns!
***
Jag blir nog ibland nästan ”för mycket Mamma”.
***
Jag önskar att jag själv hade haft en sån mamma!
***
Även om jag är vuxen nu – så behöver
jag en sån mamma nån gång.
Och har behövt under min barndomstid,
under min ungdomstid, mitt vuxna liv.
Det behöver vi alla, oavsett hur gamla vi är.
***
Men det är tyvärr inte alla förunnat att ha en sån Mamma.
Då blir min fråga, varför skaffar man sig barn
om man skiter i dom????
***
Jag skulle aldrig kunna skita i mitt barn, ALDRIG!
***
*
***

Av Barbro Nyckelpiga - 16 oktober 2015 05:41

Idag är en "sån där dag" - en dag med ont ont och aj aj. Höften min - den högra - är inte snäll alls. Vaknade 03.50 cirkus av att det var såååå himla ont. Jag visste inte hur jag skulle ligga - försökte vända mig och snurrade runt i sängen och sökte en skön liggställning - till slut så fann jag den - ett tag, sen var det bara att stiga upp. Ta tjuren vid hornen och börja dagen. Jag är redan helt slut ... har haft mera värk än vanligt sista dagarna - igår blåste det lite mer än vanligt - vet inte om det var blåsten som gjorde att jag har haft värken i kroppen. Brukar känna av blåst och på vintern snön - flera dagar i förväg. Jag styvnar i mina leder och värken sätter igång - så där bara pang bom kan den börja. Har ju alltid ont - men det är skillnad på att ha ont och ont.

Ja ja - nog klagat nu - det blir ju inte bättre av det!


Idag är det ju fredag och bara det känns som en vinst - jag älskar verkligen fredagarna. 

  


Har heller inget speciellt som jag planerat för helgen - bara va helt enkelt och det räcker gott och väl för mig, även om jag i mig själv är en sån där person som vill göra nåt - alltid ha projekt på gång, men ibland behövs lite stillhet också så man hinner landa med både kroppen och själen! Gud så kloka ord jag skrev just nu!

  

Det är skönt ute - relativt varmt för årstiden, hade hela +5 i morse och igår kväll blev det faktiskt varmare än under dagen, hela +9 grader när klockan var kring 21.30 Det är bara att tacka och ta emot! Tids nog kommer kylan och - usch - snön. Vi har inget annat att vänta - vi här i norr.
Av Barbro Nyckelpiga - 15 oktober 2015 05:44

Sitter här med min blogg och har en orange kaffekopp bredvid mig, min andra kaffetår så här på morron. Dricker aldrig hemma innan jobbet - utan det första (nästan) när man kommer hit till jobbet och startat upp datorn, det är att gå och hämta sig en kopp av den svarta goa drycken! Jag är onekligen en kaffemoster! maken brukar säga att jag blir hysterisk när jag ser en kaffepanna!! Vet inte om jag håller med riktigt.

Mörkret ligger kvar ännu - förstås - klockan är ju inte så mycket, själv har jag varit vaken och uppe sen före halv fem. Här på jobbet har jag varit sen strax efter fem. Har redan hunnit jobba undan lite ... det är så skönt när man är här tidigt och hinner med en hel del innan dom övriga börjar droppa in och telefonen börjar ringa! Effektiv är man när man får jobba ostörd!

Jag tänker på hösten - nu är den här och har så varit ett tag, vi har ju haft vissa mornar minusgrader och frostigt och vackert har det varit på marken. Men i morse hade jag +4 och nu är det +6 ser jag. Allt löv är borta från träd och buskar, gräset har gulnat och mörkret kommer tidigt på kvällen - men dagarna kan ännu vara otroligt vackra.

Det här med hösten - hur tänker ni - vad gillar ni - vad tycker ni hör till hösten?

Själv tänker jag på hög och klar luft, molnfri himmel, vackra färger, flyttfåglar som samlas och påbörjar sin resa till varmare och sydliga länder. Jag tänker på båtfolket som får ta upp sina ägodelar från vattnet och tvätta av dom inför nästa säsong och gömma dom i något båthus eller under presenning. Jag tänker på att man får plocka undan trädgårdsmöbler och tömma blomkrukor, städa undan sommaren helt enkelt. Men hösten innebär också för mig att man liksom går i idé, man har inte lika många "utemåsten", man måste/behöver inte rensa ogräs, klippa gräset, man känner ett lugn sprida sig inombords, man får gosa in sig inomhus, tända ljus, mysa framför tv:n, sätta sig med en bra bok och en skön filt, även om jag bara älskar den ljusa årstiden och värmen, så kan jag också tycka det är mysigt när mörkret kommer och man accepterat att det är så nu, då är det bara att tända lampor och ljus och må skönt inomhus helt enkelt!

Alla årtider har väl nåt visst - förrutom att jag kan tycka vintern är lite väl lång i min smak! Men inget man kan göra åt detta - så det är bara att helt enkelt släppa och gå vidare och acceptera!

Nej nu slutar jag och fortsätter mitt jobb ... hej med er. Hoppas att ni alla får en fin dag. 

    

Presentation

Urverket

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ nyckelpigan-i-norr med Blogkeen
Följ nyckelpigan-i-norr med Bloglovin'

Vädret hos mig

Fallande nyckelpigor

Mitt glittrande namn

Kiss me


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se